Olen mielessäni luonnostellut suomalaisten 'unelmavaltiota' lukemieni nettikeskustelujen ja uutisten pohjalta.

Nythän valtakunnanpolitiikka on juuri saatettu kansalaisten haluamalle tolalle, joten sitä ei tarvitse enempää pähkäillä. Mainitsen vain, että moni näemmä toivoo saavansa raippaa oikein isän kädestä – mieluusti luovuttaa kaiken harkintavallan ylemmille (rikkakkaammille, voimakkaammille) tahoille ja alistuu.

Taide on suomalaisille edelleen täysin turha asia. Se pitäisi lakkauttaa; mitä pikemmin, sen parempi. Onneksi elokuvatuottajat menivät jo lakkoon. Suomalainen toivoo, että lakko ei lopu koskaan. Ikilakkoon suomalainen soisi liittyvän myös Kansallisoopperan väen, sillä oopperahan on ilman muuta sairasta. Toisin kuin rehti kunnon jääkiekko!

Ainoa taiteen muoto, jota suomalainen voi jotenkin suvaita on hevimusiikki, mieluiten oikein örkkimäisessä ja hioutumattomassa muodossa, örkkimaskeissakin kenties. Jotenkinhan sitä sentään pitää voida ilmaista, että elämä on synkkää! (Kun se synkäksi ehdoin tahdoin tehdään...)

Suomalainen istuisi kaikkeista mieluiten katse viinapulloon nauliintuneena täysin yksin, hiljaa metsässä, tai vaikka ojan penkalla... ei se oo niin nokonuukaa. Kunhan ei tarvitsis sietää ketään muita. Harmi vaan, että rakkahin ystävä – se viina – on kohta hieman kalliimpaa kustantaa jokapäiväiseksi kumppaniksi.

Suomalainen todellakin viis välittää muista. Naapurit on perseestä ja kaikkein eniten perseestä on ulkomaalaiset. Sus siunakkoon! Ei niitä tänne: ei ei ei!

Pitää saada elää leveästi, ainakin maantieteellisesti. Levittäytyä ja nostaa korkeat muurit omakotitonttinsa rajoille, köröttää sinne yksin omalla autollaan ja niin päin pois. Oma koti, oma lupa. Ainakin valtiovallan sallimissa rajoissa. Vallanpitäjien edessähän suomalainen toki alistuu ja pokkuroi, minkä kerkiää. (Tosin tässä asiassa ei tarvinne pokkuroida, pääministeri kun ymmärtää hyvin metsäsuomalaisten tarpeet – unohtaen samalla kätevästi ilmastonmuutoksen ynnä muut koko maailmaa koskettavat 'turhat' pikku yksityiskohdat.)

Suomesta saa kaikkea: kuten ruisleipää ja salmiakkia. Ja, sen mitä Suomesta ei saa, voi tilata netin kautta Ameriikasta. Jos on jääny sosiaaliset taidot metsän keskellä varttuessa vähän vajaiksi, niin vaikka nais... eikun jonkun näppärän seksilelun. Aina se elävän naisen voittaa, eipähän tarvii edes nyrkillä takoa hiljaiseksi.