Viime viikolla kuulin, että erään suuren valtion viraston työterveyslääkärit eivät saa enää kirjoittaa sairaslomia psyykkisistä syistä (unettomuus, stressi, masennus jne.). Työntekijöiden on käytävä töissä, onpa se henkisen kestokyvyn kannalta kuinka sietämätöntä tahansa. Sietämätöntä se tuossa kyseisessä virastossa on nimittäin ollut jo pidemmän aikaa.

Tämä viimeisin villitys – sairaslomien kieltäminen – on kyllä mun mielestä ihan loogista jatkumoa valtion tehostamisohjelman aiemmille, koville toimille. Niiden seuraksena on mm. aivan mahdollista joutua tekemään kahden henkilön työtehtäviä, yhden ihmisen palkalla. Eikä siinä palkassa välttämättä hurraamista ole...

Työsopimukset ovat, mikäli suinkin mahdollista, pätkiä. Ylitöitä on pakko tehdä, mutta vapaita miltei mahdotonta pitää; onneksi suuri osa tehdyista ylityötunneista leikkautuu näppärästi kellokortilta veks aina muutaman kuukauden välein.

Luottamusmiehistä on tehty keinottomia pistämällä heidänkin työsuhteensa pätkiksi ja uhkailemalla heitä työttömyydellä, sikälimikäli johonkin epäkohtaan tarttuvat.

Aika aukoton systeemi siis.

Leikkaus tulevaisuuteen: Amfetamiini laillistetaan ja määrätään koko kansa piri-kuurille, tehokkuuden maksimoimiseksi!