Tänään mulla on ollut ekaa kertaa kuukausiin ihka oikea, luonnollin ja aito nälkä. Luulen tämän olevan merkki siitä, että alan vihdoin olla vapaa kaikkein älyttömimmästä ylimääräisestä energiavarastosta s.o. läskivuoresta.

Seuraavalla listalla ei ole tietenkään mitään merkitystä kenellekään muulle, mutta listailenpas silti ruoka-aineita, joita tykkään pitää kaapeissani:

- täysjyväriisiä
- riisiä ja kauraa (kaura on ainoa kotimainen vilja jota voin syödä)
- tonnikalaa paloina öljyssä (yritän kyllä vähentää tonnikalan syömistä ja olen onnistunutkin jossain määrin)
- kasvishernekeittoa
- kuivattuja herneitä
- punaisia linssejä
- mustasilmäpapuja
- auringonkukansiemeniä
- manteleita
- maapähkinöitä
- pellavansiemenrouhetta (tai mitä nyt onkaan: murskattuja pellavansiemeniä)
- seesaminsiemeniä
- kahvia, tietysti
- maitoa
- appelsiinimehua
- maustamatonta jogurttia
- kananmunia
- rypsiöljyä
- oliiviöljyä
- tomaattimurskaa
- ketsuppia
- sinappia
- aromisuolaa, merisuolaa
- vaihtelevia mausteita: chiliä, mustapippuria, currya...
- useimmiten myös punaviiniä ja/tai Bacardia ja/tai kuivaa omenasiideriä (yleensä Golden Capin Sparkling Dryta ja jos jaksan käydä kauempana kaupassa, niin sitten Apple Misteriä tai Black Rattia.)

Noiden lisäksi vaihtelevasti:

- omenoita (ei koskaan makeaa lajiketta)
- porkkanoita
- tomaatteja
- jäävuorisalaattia
- parsakaalia
- pakasteherneitä tai maissia (vaikka yritänkin vähentää pakasteiden käyttöä, ympäristösyistä)
- leipäjuustoa
- fetajuustoa
- emmental-juustoa (en osta kovin usein kypsytettyjä juustoja, ympäristösyistä)
- kivettömiä mustia oliiveja
- lohta
- broilerijauhelihaa
- jotain spessujogurttia: Juustoportin kirsikkaa, Fage Total hunajajogurttia (on muuten ylihyvää!) tai Bulgarian jogurttia

Kotiin mahdollisesti ostettavat herkut:

- suklaa
- kirsikat
- viinirypäleet
- nektariinit
- tortillachipsit

Yritän pitää turhan möhnän, kuten lisäaineiden 'nauttimisen' minimissä nyt kun mulla on aikaa ajatella, mitä suuhuni pistän. Luomuna ostan maustamatonta jogurttia ja siemeniä & papuja (ellen sitten osta niitä Hakiksen eksoottisista puodeista), lisäksi satunnaisesti luomuaplarimehkaa (paljon parempaa kuin tavallinen). Kananmunat ostan onnellisina, kahvin reiluna tai reiluna & luomuna. (Täältä voi tsekata Suomessa myytävien Reilun kaupan kahvien valikoiman ja ostopaikat. Listan ekaa eli Meiran Reilua en suosittele kriittiset makuhermot omaaville.)

Mutta, syöminen on kyllä käymässä yhä enenevässä määrin tarkkuustyöksi. Melkein kaikessa on jotain mitä pitäis välttää (lisäaineita, ympäristömyrkkyjä). Osa syötävistä (esim. kalat) taas uhkaa kuolla sukupuuttoon (sen lisäksi, että sisältää ympäristömyrkkyjä).

Nooh, ehkä parinkymmenen vuoden kuluttua syödään vaan pillereitä! (Ei syödä, tiedän sen, mutta koitan väliaikaisesti tuuditella itseäni valheelliseen hyvää uskoon tulevaisuuden sujumisesta kuitenkin ihan hyvin...)

Pillereistä puheen ollen – olen havainnut toimiviksi nämä:

- Influ Zink, jossa on C-vitamiinia ja sinkkiä (tehoaa orastavaan flunssaan/kurkkukipuun)
- Magnesium (rentouttaa lihaksia selvästi)
- Kalsium (vähintään luulottelen, että se rauhottaa/rentouttaa)

Jos tota mun ruoka-ainelistaa silmäilee kriittisesti, niin pahin moka siinä on varmaankin ulkomaalaisvoittoisuus. Vaikea vaan keksiä, että millä kotimaisella korvaisin pavut, siemenet ja riisin? Muiden ainesten kohdalla voisin tehdä suht helposti kompromisseja. Paitsi en kyllä aplarimehkan, enkä kahvin. En ainakaan vielä... hmm... tosin voishan sitä tutkailla, että miten sitä voikukanjuurikahvia oikein tehdään.

Nyt meen keittämään (luultavasti likavesiliejussa kasvatettua) riisiä ja laitan mustasilmäpavut likoamaan huomista varten.