PIC00036.jpg

1. Tää mehu on ihan sairrrraaaaan hyvää! (Myytiin kylläkin tölkeissä, eikä pahvipakkauksissa.) Jo yksistään ihan riittävän hyvä syy muuttaa sinne. :) Fantasioin vaan mitä kaikkia drinkkejä tosta sais tehtyä.... En tosin toistaseks oo kokeillu muutoin kuin jääkaappikylmänä aamujuomana.

2. Eberswalder Straßen aseman tienoilla vois olla ihan kiva asua: hirmusesti kaffiloita, vaatekauppoja, jokunen levykauppakin muistaakseni, käytettyjen tossujen puoti (tais sijaita Oderberger Straßella), jossa pitäis tietty pyörähtää usein, jotta mieluisat popot sattuis kohdalle. Toisaalta Schlesisches Torkin olis kätevä alkuillan (ja osin myöhemmänkin) menojen kannalta.

3. Jos iloinen, vapaa ja luova elämä alkaa pökerryttää päätä, voi kävellä umpiporvarillisen Fasanenstraßen päästä päähän. *öh*

4. Engel Beckenillä saapi lueskella rauhoittavassa suihkulähteiden solinassa – tai oikeastaan melkein mölinässä, kun syöksevät vettä niin voimalla.... (Toim. huom. Ei ole mikään hieno nähtävyys, vaan suht arkinen oleilunurkkaus.)

5. Pitäis käydä ulkoilmaleffassa täällä. Nyt kävin vaan kuikuilemassa aidan takaa.

6. Kottbusser Torilla ei ainakaan kuole nälkään! Suosittelen lounasruokailuun edullista sushimestaa osoitteessa Adalbertstraße 19.

7. Historiallisessa museossa on viileää kuumimmallakin helteellä. (Myös sydäntäkylmääviä natsihistoriallisia näyttelyesineitä.)

8. Jollain Auguststraßen poikkikadulla – veikkaan, että Tucholskystraßella – sijaitsee kahvila, jossa täti opettaa tilaamaan nätisti saksaksi. :) Saattais itse asiassa olla vaikka tämä paikka. Niin hämyisä video tosin, että on vaikea päätellä, mutta ehkis! Paikan erityistuntomerkkinä on oven pielessä maalattu plakaatti, jossa ahmivat päät kurkottavat kita ammollaan ruokapalojen perään.

9. Ranskalaiset heput pitävät mahtavaa löhöilykaffilaa nimeltä Boutique lähellä Boxhagener Platzia (joka sijaitsee abt Boxhagener Straßen puolivälissä) Mikähän sen kaffilan tarkka osote mahtais olla..? Hmm... Lähin dösäpysäkki oli ainaskin Boxhagener Platzilla. Sinne vaan lattelle vaikka koko päiväksi! Ja, jos ranskalaispaikkaa ei löydy, niin muistaakseni Simon-Dach-Straßella oli vaikka mitä kahvittelu- ja ruokapaikkoja.

10. Osotteessa Auguststraße 52 on ihana helmikauppa. Teen itelleni kohta pari rannekorua sieltä yli 5000 helmen valikoimista poimimistani helmistä. :)

PIC00042.jpg

11. Bergmannstraße 101:stä löytyy laadukas eksoottisten sisustustavaroiden & kalusteiden myymälä.

12. Hyvä 'tavallinen' (suomalaisen käsityksen mukaan) ruokakauppa sijaitsee Potsdamer Platzin tavaratalon (nimeltään: Arkaden) alakerrassa. Tosin ruokakaupassa ei paljon kantsi käydä, koska ostamistaan aineksista ei kummiskaan osaa valmistaa yhtä herkullista ja suhteessa yhtä edullista sapustaa kuin joku intialainen, thaimaalainen, japanilainen tai turkkilainen kokki ihan jossain lähinurkilla.

13. Oma läpyskä mukaan ja nettikahveilemaan Rosenthaler Platzin U-bahn aseman nurkille. Siellä sijaitsee yks erityisen siisti ja väljä wlan kuppila. (Kaupungin hintatasoon suhteutettuna tosin ylihintainen.)

14. Välillä lähin puisto on huomattavasti miellyttävämpi käymälä kuin jonkin kuuman klubin paskainen huussi. Tästä ehkä ainoa miinuspiste. Tresorille kuitenkin pisteet vessoista! :D (Toki jostain muustakin.)

15. Metrot eivät kulje arkiöinä joskus... ööö... aamuyön myöhäisinä tunteina. (Ylläri!)

16. Siirrä pikkukolikot helposti saataville housun taskuun, koska kuitenkin haluat luopua niistä jonkun loistavasti Bachia esittävän katusoittajan kannustukseksi.

17. Kokeile joka päivä erimakuista vettä/janojuomaa: niitä riittää.

18. Hanki kämpille heti kättelyssä viinaa s.o. jotakin vahvaa alkoholijuomaa (Kirschwasseria kenties?) ja blandista. Viinin litkiminen käy pidemmän päälle puuduttamaan. Sitäpaitsi viini on lähinnä unijuoma, ei bilejuoma.

19. Jälkiruokajätskille kantsii jättää tilaa! Ja, aamupalan voi korvata Emmi suklaa-lattella.

20. Jossain kirkossa pitäis ens kerralla käydä kuuntelemassa Bachia. Kirkon kellojen sointi on niin urbaanissa ympäristössä jotenkin jännää. (Kirkot siis kilkuttelevat kellojaan suht ahkerasti.)

21. Gneisenaustraßen U-bahn aseman lähistöllä (ainakin Zossener Straßella) on levykauppoja.

22. Ennen kaikkea muista: Älä mene liian länteen!

Kuvat täältä.