Mua ärsyttää, ettei suomen kieleen voi enää luottaa.

Esimerkiksi voidaan puhua 'vastuullisuudesta' ja 'välittämisestä', kun käytännön teot joita noilla sanoilla kuvataan ovat pikemminkin riistoa, kontrollointia ja kyykyttämistä.

Vielä toistaiseksi riittävän moni ei ole tajunnut, millä tavalla (ja miten nopeasti) sanojen merkitykset ovat muuttumassa. Siksi sanoilla 'vastuullisuus' ja 'välittäminen' pystytään vielä rauhoittelemaan kansaa ja tsemppaamaan heitä joukolla mukaan toimintaan, joka loppujen lopuksi lyö heitä kovalla kädellä vasten kasvoja.

Tässä ajassa ja yhteiskunnassa markkinamiehet ovat sieltä 'vastuullisimmasta' päästä. Kun taas esimerkiksi taiteilijat – etenkin nuoret ja epätavanomaisia keinoja suosivat – ovat vähintään vastuuttomia ja pahimmassa tapauksessa rikollisia.

Kaikkein kamalinta vastuuttomutta on väliinpitämättömyys tai kriittisyys markkinatalouden lainalaisuuksia kohtaan. Tuollaista vastuuttomuutta ilmentävistä teoista ei milloinkaan saa armahdusta! Toisin on talousrikollisten laita; heitä voidaan sentään ymmärtää, hehän ovat vain ottaneet riskejä ja hoitaneet dynaamisesti omia asioitaan. Ei se nyt niin vakavaa ole, jos siinä hötäkässä pikkusen horjuu laittomille poluille. Sitäpaitsi; lakeja voidaan aina muuttaa – ei pitäis rankaista niin ankarasti siitä, että koittaa vain viattomasti rikastua muiden kustannuksella. Sillä rikastuminen; sehän se on ihmisen elämän perimmäinen tarkoitus!

Ne, jotka eivät itse pääse rikastumaan, voisivat ainakin osoittaa sen verran vastuullisuutta, että hoitaisivat tunnollisesti ja napisematta oman osuutensa sen eteen, että ainakin JOKU pääsee oikein kunnolla kartuttamaan omaisuuttaan. Vastuuton kriittisyys ja markkinavoimia vastaan pullikointi pitäis kerta kaikkiaan unohtaa!

Jälkikirjoitus: Tämä postaus ilmentää mm. mun skeptisyyttä hallitusohjelmaa kohtaan. Saa nähdä mitä 'vastuullisuuden', 'välittämisen', ja 'kannustavuuden' kätköistä paljastuu, kun yksityiskohdista aletaan jakamaan tietoa.