Tutkailin tässä lempparimusani maantieteellistä alkuperää ja se näyttäis niinkuin tältä:

1. Saksa
2. USA
3. Suomi
4. UK
5. Brasilia
6. Ranska, Italia, Japani...

Mutta, mutta... 'Suomalainen' musiikki, josta pidän on esimerkiksi brasilialaisvaikutteista jazzia tai elektronista musiikkia, jonka juuret ulottuvat kauas, aina Afrikkaan saakka. 'Amerikkalainen' musiikki, josta pidän on ns. mustaa rytmimusiikkia tai teknoa, 'englantilainen' musiikki samaten.

Joten loppujen lopuksi voikin kysyä, että onko musiikilla kotimaata? Mikä maa painaa mun mieltymysten vaakakupissa eniten? Luultavasti – kaikesta huolimatta Saksa – sillä pidän hyvin paljon ihka aidosta ja alkuperäisestä saksalaisesta klassisesta musiikista, jonka tunnistettavat taustavaikutteet ovat peräisin korkeintaan lähialueilta: Italiasta ja Ranskasta. Toisaalta pidän myös saksalaisesta elektronisesta musiikista, jonka pääasialliset vaikutteet tulevat Atlantin takaa.

Olis kiva lukea, että minkä maalaisesta musiikista muut pitävät?

Seuraavaksi, jos jaksan, alan koota kollaasia lempparimuusikoitteni kuvista. Haluan tutkailla, näyttävätkö ihmiset joiden musiikista pidän keskenään jollain tapaa samankaltaisilta tai samantyyppisiltä kuin minä itse. Tässä nyt joka tapauksessa kavalkadi mun kaikkien aikojen ylivoimaisen lempparisäveltäjän Johann Sebastian Bachin naamatauluja. Voitte aloittaa arvuuttelun, että ollaanko minä ja arvoisa hra Bach kuin kaksi marjaa! ;D Itse en ota yhdennäköisyyteen ainakaan tässä vaiheessa kantaa.