Ei millään jaksa, mutta pitäis. Pitäis olla ihan hullun ahkera yötäpäivää. Rakastaa itsensä loppuun ajamista, tuskanhikeä, vaivaa, unettomia öitä, kaikenkarvaista kärsimystä.

Vain siten voisi olla tämän yhteiskunnan sallittu jäsen, siedetty orja työmuurahainen.

Kauheeta, kun tämän omakohtaisen tuskailun vastapainoksi ei edes kuule/saa lukea positiivisia uutisia yhteiskunnasta. Missään ei näy valoa – päin vastoin.

Tänään pitäis vissiin jaksaa vielä masentaa itseään tutkimalla tarkemmin, että mitä se Raivio nyt on hourinut.

Pitää tähän loppuun lainata muuan "miellyttävä" lukijakommentti Hesarin nettikeskustelusta. Erik från Esbo jutustelee otsikolla 'Oikeudenmukainen koulutusmalli' tähän tapaan: "Johan tästä syntyi poru. Ainoa toimiva ratkaisu on se, että lukukausimaksu nostetaan niin korkeaksi (ja ilman mitään koulutusseteleitä), että opiskella voivat vain rikkaat. Tällöin kurssien osallistujamäärät pysyvät kohtuullisina ja luennoimaan saadaan todellisia maailman huippuja, joten koulutuksen taso nousee. Köyhät voivat tehdä mitä vanhempansakin, eli mennä raksalle / tehtaaseen.

Ja niin, se ehdotus, että verot pois rikkailta on erittäin kannatettava. Se on oikeudenmukaista, koska sillä tavalla asiat aikoinaan olivatkin. Ei keskiajalla rikkaiden tarvinnut maksaa veroja. "Orjat" teki työt ja keskiluokka maksoi verot."


Että tuollaista "sivistynyttä" ajattelua kuuluu "lempikaupungistani" Espoosta...