Joulun ruuista innostuneena suunnittelen jo seuraavan joulun menuta! :)

Tällä hetkellä on fiilis, että haluaisin vuoden päästä jouluaattona täyttää vatsani näin:

1. tervetuliaismalja: en vielä tiedä millainen, mutta jos en muuta keksi, niin samppanjaa.
2. liemi: joku miedohko kalapohjainen.
3. alkupala: blinejä + perinteiset lisäkkeet (mäti, smetana, hunaja, suolakurkut, sipuli, kylmäsavu- ja graavilohi) + kuivaa, hedelmäistä valkoviiniä tai samppanjaa.
4. salaatti, joku aika simppeli: jäävuorisalaattia, rucolaa, appelsiinin paloja, pinjan siemeniä, sitruunamehua, öljyä, hunajaa, mustapippuria... esimerkiksi.
5. pääruoka: kullekin ruokailijalle valinnan mukaan joko paistettua siikaa sitruunakastikkeella tai kananpoikaa valkoviinissä tai paahtopaistia pippurikastikkeella. (Todennäköisesti todelliset lihansyöjät tahtovat kuitenkin sekä sisä- että ulkofilepihvin punaviinikastikkeella, kuten tänäkin jouluna.) Perunamuusia, riisiä, parsakaalia, piparjuuriraastetta, mustaherukkahyytelöä. Puna- ja valkoviiniä.
6. jälkkäri: appelsiini-suklaamousse. (Tämä on perinne, jota ei ole syytä muuttaa, vaikka minä kyllä oikeastaan haluaisin rahka-juustokakkua ja vadelmamelbaa.)
--
Tauko
--
7. Kahvia, itse tehtyjä suklaatryffeleitä, konjakkia/portviiniä.

Kuten huomaatte; erittäin mielikuvitukseton ja arkinenkin menu! Jostain syystä minä & jouluseurueeni emme halua harrastaa ruokakokeiluja tai voimakkaita makuja joulupöydässä. Eli, jonkinsorttista perinteisyyttä kai mekin kaipaamme... edes kerran vuodessa.

Itse asiassa innostuin taas uudestaan kokkaamisesta ja pikkusen harkitsen itseni vapaamuotoista kurssittamista.

Mä muuten luulen, että ruuan laittamisen hauskuus on joku jäänne sellasesta tavasta, mikä saaliinsa saaneella kissalla on: sehän leikkii saalillaan, ennen kuin pistää sen poskeensa. (Öh, mutta onko kissa ihmisen esi-isä..? Ei. No mutta, kuiteskin...)

Mukava bonus: Ruuan laittaminen on laihduttavaa! Mitä enemmän intoilee, keskittyy ja häärää, sitä enemmän kaloreita kuluu –> sitä enemmän voi sitten taas syödä! :)