Luin netistä erään ihmisen mielipiteen, jonka mukaan hän vastustaa yksinäisten naisten hedelmöityshoitoja siksi, että: "Niiden jotka on niin rumia, että eivät saa seksiä ei kuuluisikaan lisääntyä."

En aio niinkään miettiä sitä, että mitä mieltä olen hedelmöityshoidoista, vaan lähinnä sitä, että millaisten ihmisten "kuuluisi" lisääntyä, eri näkökulmista katsottuna.

Luonnon kestävyyden näkökulmasta: Kenenkään ei pitäisi enää lisääntyä. Saastutettu & tuhottu on jo ihan riittävästi.

Ilhmislajin säilymisen näkökulmasta: Tää onkin vaikea vastattava... Mistä mä voin tietää? En ole biologi, en tiedä millainen ihminen olis lajin säilymisen kannalta ideaali.

Jostain (varmaan jostain huuhaa-tutkimuksesta) luin, että kauneus kertoo terveydestä ja ns. hyvistä geeneistä. Tiedä häntä. Tuntemistani vielä iäkkäänäkin hyvin terveistä ihmisistä en voi sanoa, että olisivat mitään mallitoimistomateriaalia olleet, edes nuorena (kuvien perusteella). Mutta, minun mielestäni kauniita ihmisiä kyllä. Onko mulla siis silmää kauneudelle vai terveydelle?

Entä, onko muka oikeasti niin, että kauniit lisääntyvät eniten? Jos teen karkeanjulman luokittelun kauniisiin, tavallisiin ja rumiin ja mietin kaikkia tietämiäni ja tuntemiani ihmisiä, niin vaikuttaisi kyllä siltä, että tavallisilla (eli niillä joille sanotaan: "Et sä nyt mikään ruma oo.") on eniten tai ylipäänsä lapsia. Tuntemillani kauniilla (eli niillä, joita kadulta värvätään mallitoimistoihin) ja rumilla (eli niillä, joiden ulkonäöstä ei puhuta) ei ole lapsia ollenkaan.

Kapitalistisen kansantalouden näkökulmasta: Suomalaisten pitäisi lisääntyä enemmän tai tänne tulisi asuttaa ihmisiä muualta.

Kapitalistisen maailmantalouden näkökulmasta: Syntyvyys pitäisi saada tasattua. Nyt jossain lisäännytään liikaa, jossain liian vähän.

Viisaan talouspolitiikan näkökulmasta: Syntyvyyttä pitäisi vähentää. (Viisas talouspolitiikka ottaa huomioon luonnon kulumisen liiallisen väestöpaljouden kalvamana.)

Oman biologiani näkökulmasta: Mun pitäis lisääntyä.

Oman psyykeni näkökulmasta: Enpä oikein tiedä... Lievästi sanottuna ristiriitaiset fiilikset aiheeseen liittyen. Toisaalta olis kiva, toisaalta missään nimessä ei! Konstikasta hommaa kaikilta mahdollisilta seurauksiltaan.

Oman etiikkani näkökulmasta: Olen ihmiskunnan tekojen vuoksi toivoton -> kenenkään ei pitäisi lisääntyä. Mutta, jos joku väkipakolla haluaa lisääntyä, niin sitten ainoastaan mahdollisimman ekologisesti elävät ja sivistyneet tapaukset. Joita ei muuten montaa ole. En itsekään täytä noita ehtoja.