Nyt sitä joutuu taas kaikenmaailman ihmisten arvioitavaksi.

Myönnän, että tunnen syvää epäluuloisuutta erinäisten rekrytointi-, konsultti-, testaus- yms. lafkojen henkilökunnan ammattitaitoisuutta ja yleisinhimillistä viisautta kohtaan.

En vaan voi välttyä ajatukselta: "Onkohan noilla ylipäänsä minkäänlaista koulutusta?"

Viimeisin kokemukseni oli about tällainen: Arvon herra rekrytointikonsultti odotutti mua puolitoista tuntia, puhuakseen puhelimessa niitä näitä. Ja, kun hänen kollegansa lopulta huomautti, että tuolla käytävässä muuten odottaa yksi asiakas, hän ryhdistäytyi puoli-istuvaan asentoon tuolissaan, karjaisi minut sisään huoneeseen, valahti takaisin lähes lepoasentoon, tiiraili mua rasvaisesti puoliavoimien silmien raosta, rämpläsi avointa paidannappia navan korkeudella (nappejen lomasta tursuili ihka aitoa ihraa) ja mumisi jotain epämääräistä.

Tänään törmäsin rekrytointisivustoon (oikein iso, kansainvälinen firma), joka ei toimi lainkaan Mäkillä ja PC:lläkin ainoastaan IE:llä. Loistavaa! Erittäin vakuuttavaa!

Hmm... ja olipas muuten hupaisaa tehdä "persoonallisuustesti" rekryfirman nettisivuilla, saada siitä tulokseksi 'olet synnynnäinen johtaja' ja päätyä miettimään, että: "Mitenköhän nää nyt luulee saavansa minut, synnynnäisen johtajan (kröhöm!), rekrytoitumaan johonkin tarjolla olevista assistentinhommista?"