Seulokaa joku, kiltti, blogilistalta muutama sellainen blogi, joita mä jaksaisin lukea!

Mä kun en meinaa jaksaa edes blogilistaa kahlata, siellä näet humpsahtaa aina vähän väliä johonkin villalanka-ansaan tai vastaavaan. (Käsityöblogeille vois mun puolesta olla ihan oma listansa. Kuka muu niitä muka lukee kuin ns. käsityöihmiset?)

Mun blogiharrastus on tosiaan harmillisen rajoittunutta! Haluaisin laajentaa, mutta kun on tuo villalanka-este ja ehkä vähän muitakin. Mä en esimerkiksi pysty lukemaan säännöllisesti blogeja, joihin eläytyisin voimakkaasti ja joista (tai kirjoittajan henkilökuvasta) ehkä oikeasti pitäisin eniten.

Oikeastaan jaksan lukea vain blogeja, joissa jutut on suht lyhyitä tai ainakin kirjoitustyyli 'nopeaa'. (Helppolukuista, lennokasta.) Sanoja runkkaavia kirjallisia blogeja ja/tai runoblogeja en todellakaan jaksa. (Ehkä pettymykseksi joillekin: paras kirjallisuus ei mun mielestä edelleenkään löydy blogeista. Blogeissa kaikki on kokeilua, jolla on ehkä enemmän merkitystä 'taiteilijalle' itselleen, kuin lukijoille. Itse nautin taiteen mieluummin viimeisteltynä, sikäli kun nautin. Enkä mä edes kaipaa mitään älytöntä määrää [rakennettua] taiteellisuutta elämääni! Enemmän kaipaan luonnollisuutta, ihan vaan elämää.)

Tietynlaisista ongelma-blogeista pidän. Sellaisista, joissa vuodatetaan estottomasti mitä tahansa. Mutta, vain siinä tapauksessa, etten koe erityistä sympatiaa/samaistumista kirjoittajaa kohtaan. Jos koen voimakasta empatiaa, lukeminen on jo paljon haastavampaa...

Pidän myös nuorten (idioottejen, sori!) tuotoksista. Pintaliitoporukan, joka elää kovin päheetä elämää, isin rahoilla. Naivius on piristävää ja valaa muhunkin vähän elämänuskoa. Jännä vaikutus tosiaan! Vaikken ole enää vuosiin uskonut, että mikään on kovin helppoa, tuntuu maailma silti ehkä minuutin murto-osan ajan kevyemmältä paikalta tuollaisen lastenkamarivierailun jälkeen.

Huvikseni lukisin mielelläni myös järkähtämättömien sovinistimiesten vakaumuksellista paatosta naisten pahuudesta. Samoin olis aika muikeeta lueskella äärikonservatiivien tuomitsevaa läppää milloin mitäkin ihmisryhmää (luonnonsuojelijaituhippitalonvaltaajahomotaiteilijat) kohtaan. Niin; yksi ryhmä näistä mieluisista luettavista on tietenkin vielä ulkomaalaisvastaiset kirjottelijat, joita olenkin onnistunut löytämään ihan kiitettävästi. Tän porukan tuotoksia luen itsekasvatusmielessä: Voin aina vertailla ja funtsailla, että missä mielessä ja minkä verran oma maailmankuva mättää. (Huom! En todellakaan ole kasvattamassa itsestäni ulkomaalaisvastaista, vaan pyrkimykset ovat toisen suuntaiset, kuitenkin toivoakseni tasapuoliset, ennemmin kuin mitään ryhmää suosivat.)

Kavereiden blogeja (olkootpa sitten kirjallisia- tai mitä vaan) lueskelen toki mieluusti, vaikka valittavan harvoin kommentoin.