Jonkun pitäis alkaa keräämään sellasta 'ilmastonmuutoksessa tapahtuu' -sivustoa, jossa olis ajankohtaisia uutiskoosteita ilmastonmuutosta ilmentävistä muutoksista Suomen ja lähialueiden sääoloissa.

Vielä nimittäin tästäkin maasta löytyy niitä, joiden mielestä mitään ilmastonmuutokseen viittaavaa ei ole näköpiirissä.

Mä muistan äkkiseltään nämä:
- pari hylkeenpoikasta eksynyt ihmisten ilmoille (poikkeavan jäätilanteen takia kaiketi)
- kaikenlaisia harvinaisia lintuja epätavallisen varhaisen kevätmuuton joukossa
- kanit senkun lisääntyy puistoissa
- hukkumistilastoihin kunnon piikki, kun ihmiset seikkailee vuodenaikaan nähden olemattomilla jäillä
- uutisointia viime kesän noin 15 % normaalia pienemmäksi jääneestä perunasadosta suurissa tuotantomaissa (kuivuuden takia)
- Ruotsissa ilmeisesti vähän väliä rankkoja myrskyjä, Suomessakin yrittää tuulla
- jotain savua kulkeutui taas viime tai toissaviikolla Venäjältä – tuli mieleen ne viime kesän tolkuttoman pitkään jatkuneet metsäpalot (kuivuus, kuivuus...)

Toi perunakato jollain pimeällä tavalla 'ilahduttaa' mua. Jos sama tai pahempi vajaus ilmenee tästedes joka vuosi, niin pääsevät eurooppalaisetkin ottamaan esimakua siihen, mitä tapahtuu ravinnonsaannille liian kuivissa oloissa. (Mä nimittäin tunnen ÄRSYTTÄVÄN monta ihmistä, jotka ovat koko pienen ikänsä vähätelleet kehitysmaiden ravinnontuotanto-ongelmia ja selittäneet, että moiset ongelmat ovat sikäläisten, viljelystaidottomien ihmisten omaa syytä.)

Noita juttuja pitäis kerätä senkin takia, että tollasten aiheiden uutisointiin jotenkin vaivihkaa turtuu, kun ne vilahtavat ohi kaiken muun uutistulvan seassa. Pitäis nostaa ne kunnolla esiin!